Skip to main content

Sinteza săptămânii în sistemul administrației penitenciare (04.02.-11.02.2019)

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr de 7056 persoane, 50 - persoane eliberate, 85- reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală, 978 - încadrate benevol în câmpul muncii.

Potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 186 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 2265 persoane.

De asemenea, în activitatea Direcției medicale, la spitalul penitenciar Pruncul, pe motiv de sănătate au fost internați și au beneficiat de asistență medicală 23 deținuți, totodată fiind efectuate 14 apeluri la 112, pentru asistență medicală de urgență.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 4 telefoane mobile, 2 pachete cu substanță vegetală, presupuse a fi narcotice, 80g de drojdie uscată și mai multe accesorii. Persoanele civile reținute au fost predate organelor de poliție.

 

Serviciul mass-media al ANP

Tel: (022) 409-767

E-mail: presa@anp.gov.md